Cerca:

Translate

diumenge, 13 d’octubre del 2013

Temps post-moderns

Google Drive, el nou Office en línia 

Descripció:

El que fa uns pocs anys es coneixia com a Google Docs, una eina dels serveis de Google pels usuaris Gmail, va ser substituït l'abril de 2012, per l'anomenat Google Drive. Aquest és un espai per emmagatzemar arxius en línia amb 15 gigabytes gratuïts, alhora que els pots modificar i compartir -tot per Internet-. El que ens permet aquesta eina, també, és crear un document i modificar-lo des de diferents usuaris alhora. Aquesta eina en línia és accessible tant des d'ordinadors com des de telèfons mòbils amb accés a Internet. Entre les seves possibilitats, compta amb documents per escriure textos a l'estil de Word, presentacions gràfiques a l'estil de Power Point i fulls de càlcul a l'estil Excel. Així doncs, compte amb eines semblants a les tres eines més populars d'Office. A més, també disposa de documents de dibuix i, fins i tot, de la possibilitat de crear formularis. Tot això es pot organitzar mitjançant les carpetes i subcarpetes i la organització pròpia de Drive.

Reflexió:

Generalment, els que han nascut a finals dels 80 i a la dècada dels 90, han crescut des de petits al costat dels programes Office. Sobretot amb Word i Power Point. Sovint sentien als adults dir que ells estaven molt més acostumats perquè ho vivien des de petits. Però ara, aquests joves "Office" es veuen que, com els seus pares, la seva realitat està desapareixent per donar pas a una realitat en línia. Tota aquesta gent ha estat acostumada sempre a eines d'Internet com el cercador de Google o Wikipedia. Però de petits, concebien l'ordinador com una eina de treball molt més individual, amb la qual es van començar a comunicar, però de manera força limitada, amb Hotmail Messenger. A mesura que han passat els anys i aquests nois dels 90 han crescut, han anat apareixent noves xarxes socials com Fotolog, Facebook i, més recentment, Twitter. Ara, veuen com aquella pantalla ja no es limita a un escriptori sinó que és un portal a tot arreu amb les eines de Google Drive, que permeten treballar sempre en línia, amb altres persones. Així doncs, tenint en compte tot això, Google s'avança en el camp de les eines virtuals adreçades a tots els públics. Gràcies a això, podem compartir documents amb molta més facilitat i rapidesa. També ens permet crear, com hem dit, un mateix document amb diferents usuaris alhora, fomentant, així, un treball en equip molt més organitzat i cooperatiu. Així com, també, ens permet crear còpies de seguretat en línia, cosa que provoca que els documents estiguin sempre segurs i accessibles al no dependre de la seguretat del harwarde d'un disc dur o un llapis de memòria.

Aplicació al món real:

Ara, els estudiants podran treballar amb molta més facilitat alhora de fer treballs o presentacions en grup. Per tant, es podran realitzar més feines en grup a les escoles i universitats, cosa que fomentarà la pràctica de treballar en equip i les relacions socials professionals. També facilitarà la feina, òbviament, a aquells que ja estiguin al món laboral i hagin de realitzar projectes en grup. A nivell individual, també millora l'accessibilitat a les diferents eines virtuals: Abans s'havia d'obrir una eina Office per fer una part d'una feina, el mail per parlar amb els companys sobre com fer cada part i el Dropbox per compartir-la; ara les tres eines estan enllaçades gràcies a Gmail i Drive. Però hem d'anar amb compte, perquè aquesta immediatesa cada cop més canviant, no acabi provocant que en depenguem sempre, i no poguem pendre'ns ni un descans, perquè aquesta ja està rodant sense nosaltres. I els deixem amb aquesta escena de Chaplin, que ja se'n reia de la velocitat a la que anaven els seus temps moderns...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada